Matej Kobal si je kot otrok želel postati inženir, skladno s to željo se je tudi vpisal na Tehniško gimnazijo Nova Gorica, ŠCNG.
Proti koncu šolanja pa ga je bolj začelo zanimati drugo področje – medicina, natančneje kirurgija. Matej pravi, da vsebuje tudi kirurgija veliko tehničnih elementov, tudi kirurg je po njegovem mnenju neke vrste inženir, tehnik, ki s svojimi rokami ustvarja izdelek, ob tem pa poudarja, da sta pri njegovem delu izjemno pomembna čut za sočloveka in sposobnost, da ljudem ustrezno predstaviš zdravljenje in njihovo aktualno zdravstveno stanje, na njim razumljiv in čim bolj enostaven način.
Matej je v spletnem intervjuju poudaril ključne kompetence, s katerimi ga je opremila tehniška gimnazija, se za trenutek spomnil srednješolskih dni, potem pa je beseda tekla o njegovem delu, specializaciji, mentorstvu med specializacijo in tudi njegovi vlogi v času epidemije v Splošni bilnišnici Šempeter.

Lepo vabljeni k ogledu karierne zgodbe.

Video vsebina je nastala na Šolskem centru Nova Gorica, Medpodjetniškem izobraževalnem centru v okviru projekta POŠ II, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad.

<< nazaj na stran dneva odprtih vrat

Veščine

Objavljeno

16. 12. 2020

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost