Prvo mesto na filmskem državnem tekmovanju

,

V šolskem letu 2019/20 smo dijaki 3. GA (Tjaž Valentinčič, Alen Leban, Martin Mozetič, Žiga Fon, Patrik Federici in Jakob Zupančič) z veliko vnemo začeli s produkcijo animiranega filma za nacionalno tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik. Za literarno predlogo smo si izbrali delo Cirila Kosmača Tantadruj, film pa smo naslovili s prvotnim naslovom Tantantadruj.
Odločili smo se za filmsko tehniko »Stop Motion«, snemanje pa nam je bilo omogočeno v Učno izdelovalnem laboratoriju v stavbi MIC in v prostorih Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica. Film je dolg dobrih 5 minut in idejno želi samomor kot nekaj v družbi nesprejemljivega detabuizirati. Predstaviti ga želi humorno, predvsem pa kot rešljiv problem. Radi bi se zahvalili naši mentorici Adrijani Špacapan, ki nas je »preganjala« do cilja 😊 in šoli za zagotavljanje prostora za snemanje. Upamo, da Vam bo animirani film všeč. Uživajte v ogledu!

Tjaž Valentinčič, 3. GA

Opomba uredništva: Film je na državnem tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik v kategoriji 3. in 4. letnikov gimnazije dosegel prvo mesto.

Veščine

Objavljeno

11. 6. 2020

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost